Kirjutised

Jeesus sündimine, surm ja ülestõusmine
on muutnud maailma 

Praost Thomas Vaga 2012 jõulude sõnum

Jõulude sõnum on ka aastal 2012 uus. Tänavu ilmusid pildid mõne suure ajakirja kaanele, mis kujutavad Piibli sündmusi. “US News and World Report” kaanel on neitsi Maarja ja Jeesuslapse pilt ja pealkiri: “Piibli saladused”. Teine särav ja kõrge kvaliteediga trükis, mis on Ameerika Piibliseltsi ja Time Inc. poolt ühiselt välja antud kannab pealkirja: “Kristuse Elu” (The Life of Christ). Mõlemad on saadaval igal pool, ka mitmesuguste teiste ajakirjade hulgas. Piibliseltsi ja Time Inc. väljaande kaanel on allpealkiri: “Avastamas jälle, kuidas Tema (Jeesuse) elu, surm ja ülestõusmine muutis maailma”. (Rediscovering how His Life, Death and Resurrection Changed the World) 

Jeesuse Kristuse sündimise püha ümbritsevad mitmed rahvakombed ning traditsioonid, mis võistlevad nii omavahel kui ka Jeesuslapse sündimise tõe pühaduse vastu. Tõelise jõulusõnumi kuulmist ja arusaamist takistavad mitmed traditsioonid alates taliharja pidutsemise iidseist traditsioonidest kuni jõuluroogadeni, seletused jõulukuuse algupära ja “sünnikoha” üle kuni poekaupade jõulureklaamide ja hiigelsuurte pakkumisteni. Kõik sellised inimlikud ja ilmlikud nähtused, suruvad kõrvale ja matavad oma arusaamade alla sõimes puhkava Jeesuslapse, Maarja, Joosepi, taeva inglid, Püha sündimist imetlevad karjased ja salapärased idamaa kuningad, kes kummardavad maailma sündinud Taeva Kuningat.

nativity

Jeesuslapse sündimine on nii võimas ja ülev, et see tõuseb inglite kiituselauluga taevalikke kõrgustesse, aga laskub ka samal ajal maapinnale ning igapäevaste elumurede tasemele. Jõulud selgitavad meile Piibli kõige suurema saladuse: Jumal otsustas tulla meie juurde ja olla üks meie inimlikkuse ja nõrkustega, et tunda ja elada elu ühes meiega. See paneb meid tõsiselt mõtlema Jumala armastuse vägevust ja ennastohverdavat meelsust meie vastu. Igaüks meist saab vastu võtta oma südamesse jõuluevangeeliumi kui kustumatu ingli hääle, mis laulab (nagu Martin Luther seda kuulis ja kirja pani): “Üks laps on teile sündinud… see on see Issand Jeesus Krist…kõik õnne saate tema käest, mis Jumal luband suurest väest”.

Laskem jõuluevangeeliumi sõnumil olla esikohal kõige toreda ja ilusa jõulude pidamise keskel ja rõõmutsegem teadmises, et Jumal sai inimeseks. Ta elas ja suri meie eest, et uuesti elada meiega, et tõmmata meid enesele, nagu Jeesus ise kinnitab tuntud laulu sõnadega: “et teie saate elada kord taevas ühes minuga”. Jõulude sõnum teatab, et Taevas tuli maa peale tegema maad taevaliseks. Laulgem koos inglitega kiituselaulu Jõululapse sünnipäeval!

Õnnistatud jõulupüha ja uut Issanda aastat 2012 kõikidele selle sõnumi lugejatele!

Address

607 East 7th Street
Lakewood NJ 08701

KOGUDUSE ÕPETAJA
Thomas Vaga piiskop electus
thomasvaga@verizon.net
Telefon-mobiil:  732-245-2584
Telefon-kodus:  732-363-0532
Katselei/office:  732-370-8317

KOGUDUSE ESIMEES
Kenneth Ling, Chairman
Telefon-kodus:  732-363-2458


©  2011 - 2023 E.E.L.K. Lakewoodi Pühavaimu Kogudus / The Holy Ghost Estonian Evangelical Lutheran Church.   All Rights Reserved
The images, backgrounds, and text are used with permission and are copyrighted by the image providers.  

Made with ‌

Landing Page Software